DPF szűrő tisztítás

részecskeszűrő tisztítás

DPF szűrő tisztítás

A DPF szűrő megjelenésével a dízel autó tulajdonosok öröme nem felhőtlen. “Már megint valami, amiért fizetnünk kell!” – merül fel a részecskeszűrővel kapcsolatos probléma, de nem egészen jogosan.

A DPF szűrők azért kerültek a dízel autókba, hogy a motor által termelt kipufogógázt a lehető legnagyobb mértékben megtisztítsák a káros szerves vegyületektől (koromtól), mielőtt a környezetünkbe kerülne. A DPF szűrő bevezetésének a fő motivációja a környezetvédelem volt és nem az, hogy a dízelautó tulajdonosoknak újabb problémákat generáljanak.

                                                                          DPF szűrő tisztítás

                             A DPF szűrő bevezetésének a fő motivációja a környezetvédelem volt…

Egy kis odafigyeléssel megóvjuk a részecskeszűrőt és jó ideig nem lesz gondunk vele. A DPF szűrő ellenőrzése 100.000 kilométerenként ajánlott, de ha megfelelően használjuk az autót és néha gondolunk a szűrő regenerálására is, akkor akár 150.000-200.000 kilométert is megtehetünk vele probléma nélkül.

Mire figyeljünk, ha DPF szűrős autónk van?

Különösebb odafigyelést nem igényel, pusztán annyit kell megtennünk, hogy néha elvisszük a családot kicsit messzebbre kirándulni. A DPF szűrőnek egy halála van: a városban közlekedés kis távolságokkal. Tökéletesen karban tartható, ha néha “repkedünk” egyet az autópályán mondjuk 130 km/órás sebességgel.

Milyen jelek figyelmeztetnek arra, hogy eldugult a részecskeszűrő?

Mivel a DPF szűrő a kipufogórendszerben lévő alkatrész, ha eltömődik, a motor nem tud megfelelően működni. Olyan fojtást kap, hogy nem tudja a teljesítményét leadni. Ha a regeneráció többszöri próbálkozásra sem tud végigfutni, akkor a motort vészüzemmódba kapcsolja, és kigyújtja a szervizlátogatásra figyelmeztető lámpát. Ilyenkor ne húzzuk tovább a részecskeszűrő tisztítását, azonnal forduljunk szakemberhez mielőtt még más alkatrészek is a kárát látnák. Figyelmeztető jel lehet az autó fogyasztásának megnövekedése is.

DPF szűrő tisztítás vagy csere?

Minden szentnek maga felé húz a keze, de mivel szervizünk DPF szűrő cserével és tisztítással is egyaránt foglalkozik, ezért talán hitelesebbek vagyunk, ha állást kell foglalni.

Az a helyzet, hogy könnyebb kicserélni egy részecskeszűrőt mint tisztítani, és nyilvánvalóan a gyári DPF szűrővel újabb 100.000 kilométert tudunk megtenni, de az autótulajdonosok többségének a pénztárcája egy gyári cserét nem enged meg. Az utángyártott DPF szűrőkkel nincsenek jó tapasztalataink: a rögzítések nem mindig stimmelnek, a minőség silány, árát tekintve az utángyártott részecskeszűrőt sem lehet a 100 forintos boltban kapni.

Tehát vagy a több százezer forintos gyári alkatrész cserét javasoljuk, vagy a részecskeszűrő professzionális tisztítását.

A leggyakrabban Ford Focus fordul meg a szervizünkben, ezért nézzünk egy konkrét példát:

Szerkesztés
Gyári DPF szűrő Utángyártott DPF szűrő DPF szűrő tisztítás
Ár 380 000 Ft 88 000 Ft- 143 000 Ft 19 500 Ft
Megtett km 100 000 km-150 0000 km 30 000 km-80 000 km 20 000 km- 60 000 km

Bár az árak a gyári DPF szűrőknél nagyon eltérőek (pár típusnál akár a milliós nagyságrendet is elérik), a gyári szűrők és az utángyártott szűrők árai közötti különbség nagyjából a Ford Focus árainak arányában alakulnak. Ellenben a tisztítás egységesen 19 500 Ft szervizünkben. A le-és felszerelés árában lehetnek különbségek, de az sem haladja meg a 10 000 Ft-os különbséget.

A részecskeszűrő tisztítás árak le-és felszereléssel együtt 40 000 Ft és 60 000 Ft között vannak.

Nézze meg autótípusokra lebontott, részletes árlistánkat a reszecske-szuro.hu weboldalunkon.