Dízel katalizátor

Miben más a dízel katalizátor?

Funkcióját tekintve ugyanaz, mint a benzines autók aljába felszerelt alkatrészé: megóvni a környezetet azzal, hogy csökkenti a káros anyagok kibocsátását. A dízel katalizátor azonban kiegészül egy további fontos alkatrésszel, a részecskeszűrővel (más néven koromcsapda vagy DPF). Mindkét alkatrész azon dolgozik, hogy a kipufogógázban lévő szén-monoxidot és nitrogén-dioxidot megszűrje, átalakítsa és semlegesítse, hogy végül a levegőbe minél kevesebb jusson belőlük, így kímélve a környezetet és a mi tüdőnket.

Kell ez nekünk?

Igen! A környezetvédelem ugyanis nem független tőlünk, elvégre a természetben élünk még akkor is, ha a betondzsungel kellős közepén van a házunk (a természeti hatások az egész bolygóra hatnak kivétel nélkül, így visszahatnak ránk is, mindannyiunk egészségére). Épp ezért a dízel katalizátor (akárcsak a koromcsapda) nekünk kell, miattunk fontos, a jövőnk miatt. Igen, a jövőnek ára van – minden szempontból. De talán jobb most fizetni ezért pénzzel, mintsem később a (mások vagy épp a saját) egészségünkkel fizetni.

dízel katalizátor

Biztos, hogy katalizátor probléma?

A dízel autó tulajdonosok sokszor gyanakszanak katalizátor problémára (sőt, szerelők is), de a dízel autók esetében az autó teljesítményének visszaesését, a magas fogyasztást nem feltétlenül katalizátor okozza.

Az esetek több mint 60%-ban a DPF szűrő eldugulása okozza a meghibásodást. Ha a hiba a DPF szűrőre vezethető vissza, akkor jóval olcsóbban megúszhatjuk a problémát, mint a katalizátor cseréjével.

Ha nem biztos benne, hogy mi okozza autójának a meghibásodását, keressen minket elérhetőségünk bármelyikén és segítünk Önnek a tájékozódásban!

KAPCSOLAT