Katalizátor felújítás

Katalizátor felújítás? Mikor?

Amikor hibát érzékelünk (check engine felirat jelzi nekünk), akkor három eshetőség áll fenn. Ha a katalizátor eldugult, de nem szenvedett el komolyabb sérülést, akkor elég egy alaposan elvégzett tisztítás a szervizben (nagynyomású gőztisztító technológiával). Ha túl nagy a baj, akkor már csak a csere jöhet szóba (a kiszerelést ne vegyük a megoldások közé), ha pedig kicsi, akkor marad a javítás, a katalizátor felújítás.
Azt, hogy a három verzióból melyik esedékes, azt bízzuk a szakemberre. Ne húzzuk, halasszuk azonban sokáig a javítást, hogy elkerülhessük a cserét (és a vele járó jókora költséget). A katalizátor felújítás tehát csak akkor jöhet szóba, ha a baj kicsi, és időben elvittük az autót szervizbe, megelőzve ezzel a komolyabb meghibásodást.

katalizátor felújítás

A katalizátor felújítás a szerelő feladata!

Mi magyarok híresek vagyunk a sufnituningolásról, ha azzal megspórolhatunk néhány (tíz)ezer forintot. A katalizátor esetében azonban nem árt óvatosnak lenni. Ha ugyanis nem szakszerűen nyúlunk hozzá, akkor lehet, hogy nagyobb kárt okozunk, és elkerülhetetlenné válik a csere. Ne kockáztassunk tehát, bízzuk szakemberre az „orvoslást” és így a katalizátor felújítás után, az alkatrész újszerű állapotának megfelelően tovább szuperál majd.

A katalizátor javításáról bővebben olvashat: ITT