Katalizátor javítás

Katalizátor javítás

Katalizátor javítás, avagy mi van akkor, ha a katalizátor nem tisztítható….

Semmi ok a pánikra, nézzük meg, milyen alternatívák vannak és milyen esetekben működnek:

Van egy olcsó katalizátor javítás megoldásunk! 

Katalizátor javítás olcsón! Jól hangzik, ugye? Az olcsó konkrétan nettó 40.000 Ft -ot jelent a gyakorlatban.

De azért csodákat és új autót ne várj 40.000 Ft-ból, sajnos ennek az összegnek ma már nincs túl nagy értéke, pláne, ha autóalkatrészről van szó.

Ez a katalizátor javítás módszer azért tud ilyen olcsó lenni, mert ebben az esetben nem szereljük le a katalizátort, tehát a helyén végzünk el egy tisztítási folyamatot és géppel pozícionáljuk a szondákat.

Mikor hatékony ez a módszer?

P0420 és P0430-as hibakódok esetén az autótípusok 90%-ánál működik. Feltétele, hogy ne legyen fizikai sérülés a katalizátoron (azaz ne legyen törött, átégett).

Meddig úszhatom meg a cserét ezzel a módszerrel? 

Mi 6 hónap garanciát adunk, de akár évekig is elmegy vele az autó. Ezt nehéz előre megmondani, hiszen számít az autó kora, a használata, az állapota és a katalizátor állapota is. Volt olyan, aki napra pontosan 6 hónap múlva jelentkezett nálunk katalizátor cserére, de volt, aki 4 évig megúszta a dolgot. Mindkettő szélsőséges eset, Én azt mondom, hogy azért 12 hónap múlva kezdj el gondolkodni egy katalizátor cserén.

Értelemszerűen ehhez nem elég a katalizátort elhozni hozzánk, az autóval kell érkezned egy időpontegyeztetés után.

Baj van! Törött a katalizátorom! 

Nyugodj meg, ne pánikolj! Lehet, hogy tudjuk még „megúszósra” venni a figurát és viszonylag elfogadható összegből megoldani a katalizátor javítást.

A megoldás a katalizátor betét cseréje lehet.

Ez viszont csak akkor kivitelezhető, ha a katalizátorod a leömlőben helyezkedik el. Ha kardánalagútban van, akkor sajnos nem.

Hogyan néz ez ki?

Úgy néz ki, hogy le kell szedni a katalizátort, szétvágjuk, kicseréljük a katalizátor betétet egy vadonat újra és összehegesztjük. Ezután mehet vissza az autóra, egy gyors diagnosztika után a katalizátor hiba megoldása kipipálva. Ennyi. Az eredmény gyakorlatilag egy új katalizátor.

Ebben az esetben ugyan a szerelési díjat nem úsztad meg, és persze mi sem ingyen cseréljük ki a betétet, ráadásul a betétnek is ára van, de sok esetben (pláne az újabb autótípusok esetében) még így is jelentősen olcsóbb megoldás, mint kicserélni a katalizátort.

Persze lehet kapni az online piacon nagyon olcsó katalizátorokat (utángyártott, meg univerzális, meg ilyen hülyeségek), de azokhoz ne fűzz túl nagy reményt. A jó minőséget meg kell fizetni. Az urángyártottból is a jó minőségű (értsd. nem zavarbaejtően silány), drágább, mint a katalizátorbetét cseréje.

Milyen lehetőségek vannak a katalizátor betét cseréjére?

  1. Eljössz az autóddal, mi végezzük a szerelést és készen hazaviszed. Ebben az esetben ne felejts el bejelentkezni hozzánk. Ami az árat illeti: 30.000 Ft a le-és felszerelés (diagnosztikát tartalmazza), 25.000 Ft a betét cseréje + betét ára (ez katalizátoronként eltérő, 20.000-60.000 Ft között).
  2. Leszerelteted a katalizátort és elhozod hozzánk. Általában minden katalizátor betét van nálunk polcon, így nem kell napokat várnod, míg berendeljük a Te katalizátorodhoz valót, de szélsőséges esetek (és katalizátor méretek) előfordulnak, amikor nem rajtunk múlik, milyen gyorsak vagyunk. Ha rendelni kell, akkor az sajnos idő. Ha van polcon, akkor egy napot kérünk. Bejelentkezned nem kell, csak hozd nyugodtan. Így kell számítanod a kiadásra: 25.000 Ft a betét cseréje + betét ára (ez katalizátoronként eltérő, 20.000-60.000 Ft között)
  3. Elküldheted postán, de akkor ugyan azok vonatkoznak Rád az idő tekintetében, mint a 2. pontban leírt esetben. Ha kész van, visszaküldjük. Persze mindent tudatunk Veled, hogy mire számíts. Jók vagyunk a kommunikációban. 🙂 A Megrendelőlap kitöltését ne felejtsd el, és van egy 4000 Ft-os szállítási díj is. Fizetni utánvéttel a futárnak kell.

Ha nincs más választásom….cserélni kell…

Tény, hogy ez érinti a legrosszabbul a pénztárcád, de azért ne aggódj, tudunk segíteni.

Ha a kardánalagútban van a katalizátorod ami fizikailag sérült (törött vagy égett), akkor kicseréljük neked. Két választási lehetőséged van: Kicseréljük gyárira (nyilván a legjobb, de zsebbenyúlós), vagy van egy beszállítónk, aki kiváló ár-érték arányú vadonat új, minőségi katalizátorokkal lát el minket.

A szerelés költsége:

Ha a leömlőben van a katalizátorod, akkor nettó 30.000 Ft.
Ha a kardánalagútban van a katalizátorod, akkor nettó 25.000 Ft, ami tartalmazza a csőtoldó árát is. Ha V motoros az autód, akkor ez nem ennyire egyszerű, nagyon időigényes a szerelése. Minden V motoros autó katalizátor szerelésének munkadíja nettó 80.000 Ft.

A katalizátorra nyilvánvalóan nem tudunk konkrét árat írni, de ha elküldöd az autód adatait e-mailben, vagy az ajánlatkérő formon, akkor tudunk biztosat mondani. (típus, évjárat, hengerműtartalom, alvázszám, motorkód).

Itt azért tudnod kell, hogy nagyon szívesen vállaljuk, de be kell jelentkezned és mivel nem tartunk minden autótípushoz katalizátort polcon, ezért meg kell rendelnünk. Mire megérkezik a megrendelésünk az 1-2 nap, ritka esetben (ha a beszállítónál nincs raktáron), akkor 4-5 nap is lehet. Persze erről is időben tájékoztatunk.

Ajánlatkérés

Adatkezelési szabályzatunkat itt olvashatod el: Adatkezelés