Katalizátor javítás

katalizátor tisztítás

Katalizátor javítás

A legtöbb autó a katalizátorhibát check engine-felirattal jelzi, a modernebbekben külön lámpája is van az alkatrésznek.

A hibás működést a motorerő csökkenése, illetve a fogyasztás növekedése is jelezheti, mert az eltömődött járatokon nehezebben jut át a kipufogógáz. Hibát jelezhet az is, ha állandóan zörgést hallunk az autó alja felől.

Bár az elsődleges szerepe a környezetvédelem, a hibás katalizátor javítását vagy pótlását nem érdemes halogatni, pláne ha éppen aktuális egy műszaki vizsga: hibás katalizátorral az autó az előírtnál sokkal több káros anyagot bocsát ki, emiatt a műszaki vizsgán való bukás igen erősen kilátásba kerül.

Katalizátor javítás

Ha a katalizátor járatai eldugulnak, akkor a katalizátor tisztítás tökéletes megoldást nyújt, és ezzel komoly összegeket spórolhatunk meg.

Amennyiben a katalizátorral más probléma van (esetleg a P0420 vagy P0430-as hibakód áll fent), akkor nem tisztítjuk a katalizátort, hanem más eljárással javítjuk meg.

Azt, hogy a katalizátor tisztítása vagy egy másik eljárás fogja-e a problémát megoldani, már a bejelentkezés során meg tudjuk mondani.

katalizátor javítás

Hívjon minket bizalommal vagy írjon nekünk: KAPCSOLAT

Mennyibe kerül a katalizátor javítása?

A katalizátor javításának ára fix 30.000 Ft minden autó típusra attól függetlenül, hogy tisztítással vagy más eljárással javítjuk meg a katalizátort.

A javításról áfás és áfa -mentes számlát is ki tudunk állítani, így a feltüntetett ár nettóban értendő!

Garancia

Minden általunk javított katalizátorra 6 hónap valós garanciát adunk!

katalizátor tisztítás

A katalizátor szerepe

A környezetvédelem kérdése egyre nagyobb hangsúlyt kap manapság. Ennek függvényében folyamatosan szigorították az emissziós normákat, ami szükségessé tette a katalizátorok kifejlesztését és a gépjárművekbe való beépítését.
Az autó katalizátor bizonyos kémiai reakciókat beindítva megtisztítja a kipufogógázt, ezért használata elengedhetetlen – akkor is így van ez, ha valaki legyint a környezet megóvására, mert a műszaki vizsgán bizony nem fog átmenni a gépjármű, ha ez az alkatrész nem úgy teljesít, ahogy kellene (vagy éppen ki van szerelve).

A katalizátor működése

Az alkatrész lényegi feladatát (tehát a káros anyagok kibocsátásának csökkentését) úgy látja el, hogy a kocsi használat során keletkező káros anyagokat semlegesíti. A járatokban lévő nemesfémek katalizálják ezt a folyamatot – és adnak okot arra, hogy csővágóval ellopják ezt a drága alkatrészt. A platina a szénhidrogének és a szén-monoxid oxidációját gyorsítja meg, a ródium pedig a nitrogén-oxidok átalakítását végzi el. Így járul hozzá a levegő minőségének megóvásához (és egyben a rákos és daganatos megbetegedések számának csökkentéséhez) az autó katalizátor. Éljünk vele együtt nyugodt szívvel, és ne csupán „pénztárca vékonyító” probléma forrását lássuk benne.