Katalizátor tisztítás

Katalizátor tisztítás. De vajon tényleg segít? 

A katalizátor tisztítás nagyon hatékony tud lenni, de azért nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy pontosan mikor alkalmazható hatásosan a módszer. 

Először is, milyen problémát NE akarj katalizátor tisztítással megoldani:

1.Törött katalizátor.
2. Átégett katalizátor.
3. Amelyik autóban már vagy 20x kitöröltetted a P0420 hibakódot.

Ha ezek állnak fent, akkor mutatom, hogy milyen lehetőségek vannak: Katalizátor javítás

És akkor lássuk, mikor lehet hatékony:

1. Ha a katalizátorodnak egyébként kutya baja nem lenne, viszont volt egy motorhiba vagy egy turbó hiba, amelynek következtében beszennyeződött a katalizátor.  

2. P0420 vagy P0430 (katalizátor hatásfoka alacsony) esetében megoldás lehet, de tudnod kell, hogy akkor mész biztosra, ha a szondák is ki vannak cserélve. Ugyanis a computer a legtöbb esetben a szondák meghibásodását is katalizátor hibának írja ki. Ha a katalizátor már tiszta és használható, akkor írja felül a computer a hibát az esetleges szonda hibára. Ez nem jelenti azt, hogy a katalizátorod nem volt szennyezett csak azt jelenti, hogy a szondák is hibásak, amit idáig nem írt ki külön. Ez nem minden esetben vagy így, de el kell fogadnod, hogy benne van a pakliban. Azt is tudnod kell, hogy ebben az esetben csak a szondák cseréjével nem fog a probléma megoldódni (sokan próbálkoznak első variációként ezzel, de csak ideig-óráig nem jön vissza a hibakód).

Lássuk, hogyan tudunk segíteni a katalizátortisztításban:

Nekünk van erre egy 800kg-os, ipari, professzionális gépünk, amely katalizátorok tisztítására van tervezve. Nem használunk savas bázisú tisztítószereket, ugyanis az károsítja a katalizátorbetétet. Te se próbálkozz vele! Ne fújj be semmit a kipufogóba és ne önts „csodaszereket” az üzemanyagtartályba, mert saját szemünkkel látjuk nap mint nap, hogy csodák nincsenek! Az ilyen próbálkozásoknak az a vége, hogy nem marad más alternatíva a cserén kívül. 

Lehetőségek, hogy mi tisztítsuk ki a katalizátorod és ne érjen kellemetlen meglepetés:

  1. Elhozod hozzánk az autód, mi szereljük le -és fel a katalizátort, kitisztítjuk és elvégezzük a szükséges computeres munkákat is. Ebben az esetben időpontegyeztetés szükséges, de egy-két típuson kívül már aznap elkészül az autód. 
  2. Leszerelteted a katalizátorod és elhozod hozzánk tisztításra. Ebben az esetben nem kell bejelentkezned, du.14:00-ig hozhatod és a tisztítást ügyfélvárónkban megvárhatod egy finom kávé mellett. 
  3. Ha nagyon messze vagy tőlünk de mégis szeretnéd ránk bízni a katalizátorod tisztítását, akkor elküldheted nekünk postán és mi visszaküldjük neked másnap. Ebben az esetben ki kell töltened egy Megrendelőlapot, amit ITT találsz. 

Maradt egy kérdésed, hogy mennyibe kerül a katalizátor tisztítás, igaz? 

A kérdés jogos és mi egyértelmű választ fogunk rá adni: nettó 35.000 Ft.

Persze ez „csak” a katalizátor tisztítás ára, ha a le -és felszerelést  is mi csináljuk, akkor erre még rájön a szerelési díj. A szerelési díjakat itt autótípusokra lebontva fogod megtalálni: Szerelési díjak

És ne feledd amit fentebb írtam! Lehet, hogy ki kell cserélni minimum a hátsó szondát. Ez nem biztos, csak azért írom le, hogy esetlegesen ne érjen kellemetlen meglepetés! És mert így találjuk korrektnek. 🙂 

Tudom, tudom….olvasok a gondolataidban….van-e garancia a katalizátor tisztításra? 

Nyilvánvalóan van. Mégpedig 1 év valós garancia. Viszont ezt kénytelenek vagyunk feltételhez kötni: A feltétele az, hogy mi szereljük az autód és ki legyenek cserélve a szondák. Talán érthető, hogy más szerelőben nem bízunk, nem tudunk más munkájára garanciát adni. 

Ajánlatkérés 
(segítünk a döntésben, vagy ajánlatot adunk szerelésre is)

Adatkezelési szabályzatunkat itt olvashatod el: Adatkezelés