Katalizátor tisztítás

Katalizátor tisztítás. De vajon tényleg segít? 

katalizátor tisztításA katalizátor tisztítás nagyon hatékony tud lenni, de azért nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy pontosan mikor alkalmazható hatásosan a módszer. 

Először is mondom, hogy milyen problémát NE akarj katalizátor tisztítással megoldani:

1.Törött katalizátor.
2. Átégett katalizátor.
3. Amelyik autóban már vagy 20x kitöröltetted a P0420 hibakódot.

Ha ezek állnak fent, akkor mutatom, hogy milyen lehetőségek vannak: Katalizátor javítás

És akkor lássuk, mikor lehet hatékony:

1. Ha a katalizátorodnak egyébként kutya baja nem lenne, viszont volt egy motorhiba vagy egy turbó hiba, amelynek következtében beszennyeződött a katalizátor.  

2. P0420 vagy P0430 (katalizátor hatásfoka alacsony) esetében megoldás lehet, de tudnod kell, hogy akkor mész biztosra, ha a szondák is ki vannak cserélve. Ugyanis a computer a legtöbb esetben a szondák meghibásodását is katalizátor hibának írja ki. Ha a katalizátor már tiszta és használható, akkor írja felül a computer a hibát az esetleges szonda hibára. Ez nem jelenti azt, hogy a katalizátorod nem volt szennyezett csak azt jelenti, hogy a szondák is hibásak, amit idáig nem írt ki külön. Ez nem minden esetben vagy így, de el kell fogadnod, hogy benne van a pakliban. Azt is tudnod kell, hogy ebben az esetben csak a szondák cseréjével nem fog a probléma megoldódni (sokan próbálkoznak első variációként ezzel, de csak ideig-óráig nem jön vissza a hibakód).

Lássuk, hogyan tudunk segíteni a katalizátortisztításban:

katalizátor tisztításNekünk van erre egy 800kg-os, ipari, professzionális gépünk, amely katalizátorok tisztítására van tervezve. Nem használunk savas bázisú tisztítószereket, ugyanis az károsítja a katalizátorbetétet. Te se próbálkozz vele! Ne fújj be semmit a kipufogóba és ne önts “csodaszereket” az üzemanyagtartályba, mert saját szemünkkel látjuk nap mint nap, hogy csodák nincsenek! Az ilyen próbálkozásoknak az a vége, hogy nem marad más alternatíva a cserén kívül. 

Lehetőségek, hogy mi tisztítsuk ki a katalizátorod és ne érjen kellemetlen meglepetés:

  1. Elhozod hozzánk az autód, mi szereljük le -és fel a katalizátort, kitisztítjuk és elvégezzük a szükséges computeres munkákat is. Ebben az esetben időpontegyeztetés szükséges, de egy-két típuson kívül már aznap elkészül az autód. 
  2. Leszerelteted a katalizátorod és elhozod hozzánk tisztításra. Ebben az esetben nem kell bejelentkezned, du.14:00-ig hozhatod és a tisztítást ügyfélvárónkban megvárhatod egy finom kávé mellett. 
  3. Ha nagyon messze vagy tőlünk de mégis szeretnéd ránk bízni a katalizátorod tisztítását, akkor elküldheted nekünk postán és mi visszaküldjük neked másnap. Ebben az esetben ki kell töltened egy Megrendelőlapot, amit ITT találsz. 

Maradt egy kérdésed, hogy mennyibe kerül a katalizátor tisztítás, igaz? 

katalizátor tisztításA kérdés jogos és mi egyértelmű választ fogunk rá adni: nettó 30.000 Ft.

Persze ez “csak” a katalizátor tisztítás ára, ha a le -és felszerelést  is mi csináljuk, akkor erre még rájön a szerelési díj. A szerelési díjakat itt autótípusokra lebontva fogod megtalálni: Szerelési díjak

És ne feledd amit fentebb írtam! Lehet, hogy ki kell cserélni minimum a hátsó szondát. Ez nem biztos, csak azért írom le, hogy esetlegesen ne érjen kellemetlen meglepetés! És mert így találom korrektnek. 🙂 

Tudom, tudom….olvasok a gondolataidban….van-e garancia a katalizátor tisztításra? 

Nyilvánvalóan van. Mégpedig 1 év valós garancia. Viszont ezt kénytelen vagyok feltételhez kötni: A feltétele az, hogy mi szereljük az autód és ki legyenek cserélve a szondák. Ez elég szigorú feltételnek tűnhet a számodra, de az elmúlt 15 év alatt sokat tapasztaltunk már. 

Lássunk egy példát:

Én: “Uram! Sajnos a hátsó szonda olyan állapotban van, amit ki kellene cserélni.”

Ügyfél: “De most nincs hiba?”

Én: “Nem, most nincs, de nem tudom megmondani, hogy meddig nem lesz.”

Ügyfél: “Nem baj, most nem akarok többet költeni rá, úgyis eladom ezt a kocsit.”

Én: “Rendben Uram, az Ön autója, az Ön pénze. Ön dönt.”

Négy hónap múlva Ügyfél jön vörös fejjel, hogy Ő itt csináltatta a katalizátorát, de most megint hibát ír ki, garanciát követel. 

Ugye megérted, hogy ilyet “nem játszom?” Mi értünk hozzá, őszinték vagyunk, elmondunk mindent, mindent feltüntetünk a munkalapon is, ha az Ügyfél nem hallgat ránk akár anyagi okoknál fogva, akár mert most megúszósra megy, akkor nem tudok garanciával foglalkozni, mert az nekem idő kiesés és mint tudjuk, az idő pénz.  

Azt tudom garantálni (jegyzőkönyv is készül), hogy a katalizátorod kitisztítottuk és gyári értékeket mutat. Tehát a ránk bízott munkát elvégeztük. 

Ajánlatkérés 
(segítünk a döntésben, vagy ajánlatot adunk szerelésre is)

Adatkezelési szabályzatunkat itt olvashatod el: Adatkezelés